Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 'ΚΟΙΝΟΥΣ' ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ







Μπαράζ επισκέψεων πραγματοποίησε η κα Μαρία Τσουκαλά, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου σε Διακοφτό, Κλειτορία και Καλάβρυτα, «σε κοινούς τόπους ανάπτυξης», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου η υποψήφια κα Τσουκαλά, γιατρός πνευμονολόγος το επάγγελμα, επισκέφτηκε το Διακοφτό και περιηγήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας με τους απλούς πολίτες αλλά και με παράγοντες της περιοχής όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους.

Νωρίς το απόγευμα ταξίδεψε μέχρι την Κλειτορία όπου παρακολούθησε το Α΄ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «ο Όσιος Χριστόφορος Παπουλάκος», που διοργανώθηκε στο Ινστιτούτο Χριστόφορος Παπουλάκος υπό την αιγίδα του δήμου Κλειτορίας. Εν συνεχεία συναντήθηκε με παράγοντες της πόλης και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους όπου γινόταν το τοπικό πανηγύρι. Το βράδυ γευμάτισε με φίλους παραδοσιακά και διανυκτέρευσε σε παραπλήσιο χωριό, στα Σουδενά (Κάτω Λουσοί). 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής αναχώρησε για τα ιστορικά Καλάβρυτα όπου και εκκλησιάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια μετέβη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος θέλοντας έτσι να επισημάνει ότι οφείλουμε και να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να την τιμούμε, αλλά και να διδασκόμαστε από αυτήν. 

Κατόπιν επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στα Καλάβρυτα, μαζί με τον νομάρχη Αχαΐας και άλλους συνυποψήφιους της, περπάτησε στην αγορά της πόλης. Θεώρησε δε -σα γιατρός που είναι- μέγιστη υποχρέωσή της να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων αλλά και τα δυο ιδρύματα, στολίδια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, (το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, που λειτουργεί ως μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Καλαβρύτων, που λειτουργεί ως μονάδα περίθαλψης κατάκοιτων ηλικιωμένων). Τέλος επισκέφτηκε την αστυνομία και την πυροσβεστική της πόλεως των Καλαβρύτων και συνομίλησε με τους εν υπηρεσία εργαζόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: