Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

"ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ με ΠΑΣΟΚ και ΤΣΟΥΚΑΛΑ"




Στο Αίγιο την 1η Οκτώβρη 2009 η κα Μαρία Τσουκαλά, ιατρός πνευμονολόγος, υποψήφια Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ν. Αχαΐας πραγματοποίησε μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω απ’ το εκλογικό της κέντρο. 

Μίλησε για τις επιδιώξεις και τα οράματά της τονίζοντας τα ακόλουθα: 

“Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη μια ειρηνική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική επανάσταση. Στόχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στόχος του Γεωργίου Παπανδρέου, στόχος δικός μου είναι να σας προσκαλέσουμε και συγχρόνως να σας προκαλέσουμε να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτήν, να την μετατρέψουμε σε κύμα που θα σαρώσει τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τη γραφειοκρατία, το κατεστημένο, που θα ανορθώσει το κοινωνικό κράτος, που θα απελευθερώσει τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και που θα δώσει καινούργιο προσανατολισμό στη χώρα. 
**Είμαι εδώ γιατί πιστεύω στο ανθρώπινο πρόσωπο, στην κοινωνική ευαισθησία, στην αποφασιστικότητα του προέδρου μας για ρίξεις και ανατροπές. 
**Είμαι εδώ γιατί με έχει εμπνεύσει βαθιά κι αυτό θέλω, εδώ και τώρα, να το μεταφέρω σε εσάς.
**Είμαι εδώ γιατί δεν ανέχομαι πλέον παρωχημένες δομές και συμπεριφορές.
**Είμαι εδώ γιατί απαιτώ την ανατροπή του πολιτικού συστήματος, ενός συστήματος που μας έχει πληγώσει όλους πολύ. 
**Είμαι εδώ γιατί το κράτος πρέπει να τεθεί πάλι στην υπηρεσία του πολίτη. Να πάψει να είναι φέουδο για την άνοδο και τον πλουτισμό των ολίγων. 

---

Απόψε όλοι με παρότρυναν να μιλήσω πολιτικά. Το μόνο μεστό, ώριμο, σοφό, ουσιαστικό λόγο που άκουσα αυτές τις μέρες, τον άκουσα απ' τον απλό λαό. Τον άκουσα στις πλαγιές της Αιγιάλειας, στα καφενεία της Κλειτορίας, στα προσφυγικά της Πάτρας , στις πλατείες της Κ. Αχαΐας. 
Τους πιο σοφούς πολιτικούς τους συνάντησα στην Αράχοβα, στο Δαμακίνι, στην Κουνινά, στο Χρυσάνθειο, στη Σιλύβαινα, κι αυτό το λόγο θέλω να σας μεταφέρω απόψε: O λαός θέλει αλλαγή πολιτική σε όλα τα επίπεδα. 
Το σύνθημα " Γιώργο άλλαξέ τα όλα " σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

---

Επειδή πιστεύω ακλόνητα ότι επιβάλλεται να αναβαθμιστεί το κύρος του πολιτικού και η πολιτική θα πρέπει άμεσα να αποκτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια προσπάθησα κατά τη διάρκεια αυτού του εικοσαήμερου να κάνω ένα γρήγορο οδοιπορικό στην Αχαΐα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναδείξω κάποια σημαντικά θέματα.
**Μίλησα πρώτα στη Μυρτιά Αιγίου, στον τόπο που γεννήθηκα θέλοντας να δείξω ότι όπου κι αν φτάσεις δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες
**Συναντήθηκα με φίλους και γνωστούς στη μοναδική παραλία του Αιγίου, την Αλική, θέλοντας να τονίσω ότι η ανάπτυξη της περιοχής μας θα έρθει απ' τη θάλασσα της πόλης μας. 
**Επισκέφτηκα το Νέο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών για να τονίσω ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει παιδεία, πρέπει με τις δημόσιες κινήσεις του να ανοίγει ποιοτικούς δρόμους. 
**Επισκέφτηκα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα για να δείξω ότι ως Έλληνες πρέπει και να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να τιμάμε τους αγωνιστές μας  και να διδασκόμαστε απ' αυτήν. 

Δεν έκανα όσα ήθελα να κάνω.., δεν έκανα όσα έπρεπε να κάνω… 
Γι' αυτό η σημερινή μέρα είναι η αφετηρία για νέες προσπάθειες. 

--

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, σαν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γιατί εσείς με στηρίξατε 20 χρόνια τώρα που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αιγιάλεια. 

Σας χρωστάω πολλά και γι' αυτά θα αγωνιστώ. 
Δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν. 
Δεν επιθυμώ να γίνω παράγοντας και ρυθμιστής. Μόνο να βοηθήσω θέλω με όλες μου τις δυνάμεις να ενεργοποιηθούν αυτοί που έχουν όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν. Σας προκαλώ να μπείτε στην πολιτική, όσοι έχετε κάτι υγιές να προσφέρετε".
----

Τελειώνοντας με το σύνθημα "ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ, με ΠΑΣΟΚ και ΤΣΟΥΚΑΛΑ"  ζήτησε τη στήριξη των συμπολιτών της στον καθαρό αγώνα της και ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τον ενθουσιασμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: